Diareea la copii

Impression

Diareea acută este o problemă gastrointestinală frecventă la sugari și copii, deși prevalența sa variază semnificativ în primele luni de viață. Este rar raportată la sugari cu vârsta sub șase luni, reprezentând aproximativ 4% din problemele medicale, dar crește rapid după această vârstă pentru a deveni cea mai frecventă boală la copiii mai mici de trei ani, cu o medie de 0,5-2 episoade de diaree acută pe an. În marea majoritate a cazurilor, diareea la copil este consecința gastroenteritei acute (GEA), și poate fi asociată cu vărsături sau febră. De obicei se remite în două-șapte zile(1).

Gastroenterita acută reprezintă cauza principală a consultațiilor din ambulator și a internărilor în spital. În plus, are un impact major asupra calității vieții copiilor afectați și a familiilor acestora, având impact substanțial și asupra costurilor asistenței medicale, precum și a costurilor familiale, în principal din cauza absenteismului părinților de la serviciu(1).

Diareea la copii

(1) Guarino et al. JPGN 2014;59:132-152.

CITEȘTE ȘI

informații-suplimentare-despre-gastroenterită

Gastroenterita

Epidemiile de gastroenterită sunt frecvente. Ce trebuie să faceți în caz de gastroenterită? Cum o puteți evita? Iată răspunsurile la întrebările dumneavoastră.

Mai multe detalii
informații-suplimentare-despre-tratament

Tratamentul diareei

De ce trebuie tratată diareea? Ce trebuie să mâncăm în caz de diaree? Cum am putea ameliora simptomele diareei? Informați-vă despre tratamentul diareei!

Mai multe detalii